10.5.2010

Kesää odotellessa

Sain eilen äitienpäivälahjaksi upean Hortensian. Lajiketta en tiedä, mutta jokin puutarhahortensia se on. Minulla on puutarhassa ennestään kaksi hortensiaa. Toinen on jokin, jonka kukkaset olivat aluksi aina limen värisiä, viime vuodet valkoisia ja aika vaatimattomia. Toinen on Kuutamohortensia jossa on samantapaiset kukat kuin tässäkin. Pidän eniten valkoisista kukista, ja yritän kerätä sellaisia pihaamme. Piha vain on "perintönä" anopilta, jonka aiempia kukkaistutuksia en ole raaskinut hävittää. Ainakaan heti kaikkia. Pikkuhiljaa siis kerään valkoisia tilalle, ja toisaalta myös vähennän lajikkeiden määrää.

Aion huomenna  mennä ostamaan toisen samanlaisen Hortensian. Aikomuksenani on istuttaa ne kesällä ulkorappusten molemmin puolin, isoihin betonilaatikoihin. Reunoille ehkä Murattia ja "täytteeksi" valkoisia kesäkukkasia. Katsotaan mitä löydän.

Eilisestä vielä sen verran, että ehdin jossain välissä lakata kyntenikin. Minulla on luonnolliset kynnet, joita työni vuoksi pidän aika lyhyenä. Kynsilakoissa suosin Essietä, Christian Dior on toinen suosikkini. Hyvän lakan tunnistaa siitä, ettei se lähde heti pakenemaan pois kärjistä (tai muualtakaan). Essien lakoista yksi suosikkiväreistäni on vaalea, kermainen Mademoiselle, jota eilenkin laitoin.

Essieltä tulee noin neljä kertaa vuodessa uusia lakkoja. Yksi kevään uutuusväreistä on Playa Del Platinum. Se on pakko saada kokeiluun! Diorin lakoista koitan hankkia sävyn White Pepper 103, sillä se näyttäisi olevan hiukan lilaan vivahtava vaalea, joka saa kynnet näyttämään vain puhtailta ja raikkailta.  (kuva lainattu)

1 kommentti: